Stel cookie voorkeur in

Groep 7-8 A

Meester Paul fietst elke dag met plezier naar De Horizon vanuit zijn woonplaats Sassenheim.

“Ik heb het hier enorm naar mijn zin: het is een fijne school met prettige kinderen en ouders en leuke collega’s. Ik vind het leuk om zo veel verschillende vakken te geven, waarbij rekenen, toneel en muziek tot mijn lievelingsvakken horen.

In mijn vrije tijd ben ik ook veel met muziek bezig; zelf zingend in klein ensemble en als dirigent van mijn a-capella koor: het Oecumenisch Kleinkoor Sassenheim. Verder wandel en fiets ik graag en ben ik driemaal per week voor schooltijd in het zwembad te vinden. Ik ben getrouwd en heb drie volwassen kinderen.”

Groep 7/8

“Het leuke aan een combi-groep is dat de kinderen de graantjes kunnen meepikken van ofwel stof die ze al gehad hebben of van uitdagende stof van de volgende groep.
Ik vind deze leeftijdsgroep erg leuk om mee te werken en heb daar jarenlange ervaring in. De kinderen leren zelfstandig te werken en te plannen. De sfeer in de groep is heel belangrijk en daar stop ik veel energie in. Zo kan ieder kind vertrouwen hebben in zichzelf en in een sfeer van veiligheid zichzelf ontwikkelen. Daar hoort ook humor bij en ontspanning.
We leren ook om een werkstuk te maken en te presenteren. Verder is er huiswerk waarbij het leren plannen er van belangrijk is. We werken veel op tablets, maar ook op papier. Ook techniek komt steeds meer aan bod met behulp van onze techniektorens.
 
Aan het einde van groep 7 krijgen de kinderen hun voorlopig schooladvies. Dit krijgt een vervolg in groep 8. Groep 8 is natuurlijk een bijzonder leuk en afwisselend jaar met de vervolgadviezen, de musical en het kamp.