Stel cookie voorkeur in

Groep 7

Mijn naam is Stefanie van Schie en ik werk al sinds 2013 op de Horizon. Op school ben ik te vinden vooral in de bovenbouwgroepen. In 2017 heb ik de opleiding Specialist Hoogbegaafd en differentiatie gehaald. In mijn vrije tijd hou ik van reizen en gezellige activiteiten doen met vrienden en vriendinnen.

Waar ik voor sta:

Ik vind het belangrijk dat kinderen hun talenten leren ontdekken en opzoek gaan naar een eigen identiteit en als leerkracht wil ik daar graag bij helpen. Samen met de ouders gaan we deze ontwikkeling begeleiden en stimuleren.

In groep 7:

Zijn de vakken rekenen, taal, spelling en begrijpend lezen erg belangrijk. Dit maken de kinderen op hun eigen niveau. Deze vakken worden gegeven op Snappet. Daarnaast doen we ook activiteiten en vakken in de klas gezamenlijk. Hierbij kun je denken aan handvaardigheid, tekenen, catechese, gesprekken, Kiva, uitstapjes naar musea, etc.

In groep 7 staan er naast de vakken nog meer spannende momenten op het programma. Zij gaan in april het verkeersexamen afleggen. Kunnen de kinderen zich goed redden in het verkeer? Aan het einde van groep 7 krijgen de kinderen al hun voorlopige advies. Dit is een spannend moment, maar het geeft je wel tijd om nog even heel hard te werken in groep 8.

Vergeet niet dat in het in groep 7 nog heel belangrijk is om te blijven lezen. In de klas wordt ook veel gelezen in de boeken van de schoolbibliotheek. Ook wordt de methode Estafette gebruikt om te werken aan technisch lezen.

Kortom, het schooljaar zit weer vol met veel nieuwe informatie, leuke uitstapjes en ook spannende momenten.