Stel cookie voorkeur in

Groep 6/7

Informatie over de groep
 

Groep 6/7 is een combinatiegroep. De vakken rekenen, taal, spelling en begrijpend lezen maken de kinderen op hun eigen niveau. Deze vakken worden gegeven op Snappet. Daarnaast doen we ook activiteiten en vakken in de klas gezamenlijk. Hierbij kun je denken aan handvaardigheid, tekenen, catechese, gesprekken, Kiva, uitstapjes naar musea, etc.

In een combinatiegroep krijgen de groepen om de beurt uitleg. De andere groep is op dit moment zelfstandig bezig met de verwerking van een andere les. Tussendoor is er voldoende persoonlijke aandacht en tijd voor extra instructie.

In groep 6 leren de kinderen veel nieuwe dingen bij rekenen. Hierbij kunt u denken aan: onder elkaar uitrekenen, grotere keersommen, ingewikkelde breuken, redactiesommen en nog veel meer. Bij taal en spelling komen er nieuwe regels bij. En vergeet vooral ‘Het bewaarde land’ niet in groep 6. Dit is een uitstapje die de kinderen nooit meer zullen vergeten.

In groep 7 staan er naast de vakken nog meer spannende momenten op het programma. Zij gaan in april het verkeersexamen afleggen. Kunnen de kinderen zich goed redden in het verkeer? Aan het einde van groep 7 krijgen de kinderen al hun voorlopige advies. Dit is een spannend moment, maar het geeft je wel tijd om nog even heel hard te werken in groep 8.

Vergeet niet dat het in beide groepen nog heel belangrijk is om te blijven lezen. In de klas wordt ook veel gelezen in de boeken van de schoolbibliotheek. Ook wordt de methode Estafette gebruikt om te werken aan technisch lezen.

Kortom, het schooljaar zit weer vol met veel nieuwe informatie, leuke uitstapjes en ook spannende momenten.

BLOG SCHOUDERCOM