Stel cookie voorkeur in

Groep 6

Mijn naam is Anouk van der Bent. Ik ben sinds 2011 werkzaam in het onderwijs en sinds 2017 op basisschool de Horizon. Ik ben leerkracht van groep 6 en sta vijf dagen per week met plezier voor deze groep. In mijn vrije tijd hockey ik graag en vind ik het leuk om dingen te doen met vrienden en familie. Daarnaast vind ik het heerlijk om een rondje hard te lopen in onze Katwijkse duinen. Twee jaar geleden ben ik gestart met de opleiding Master Educational Needs taal- en dyslexiespecialist. Graag wilde ik mij verder ontwikkelen in het onderwijs en zag deze opleiding daardoor als een goede uitdaging. In 2019 heb ik mijn diploma in ontvangst mogen nemen en sindsdien ben ik taalspecialist op de Horizon. Ik vind het belangrijk dat onze leerlingen voldoende geletterd van school gaan en zie het als een uitdaging hen gemotiveerd te houden voor het lees- en schrijfonderwijs.

In groep 6 staan plezier en motivatie centraal. Wanneer de kinderen met deze twee pijlers naar school gaan, zullen zij het meest leren. Daarom wordt er in groep 6 gezorgd voor een goede combinatie tussen de leervakken en ontspanning. In de klas zorgen we voor ontspanning door bijvoorbeeld leuke teambuilding spelletjes met elkaar te doen. Daarnaast komen de vakken rekenen, lezen, taal en spelling elke dag terug en werken de kinderen hierin zoveel mogelijk op hun eigen niveau. Dat doen zij door middel van Snappet op hun tablet. Natuurlijk werken de kinderen niet alleen maar op hun tablet. Juist de combinatie tussen schriftelijke opdrachten, opdrachten in spelvorm en schrijfopdrachten maakt het onderwijs betekenisvol, leerzaam en motiverend.

In groep 6 wordt er gezorgd voor een goed sfeer tussen alle leerlingen. Om hier goed aan te doen wordt er gebruik gemaakt van KIVA. De regels van KIVA gelden voor de hele school, daardoor gaan wij op een gezellige en positieve manier met elkaar om.

Op onze school werken, leren en spelen veel verschillende kinderen met allemaal een eigen talent. Ook in groep 6 proberen we deze talenten zoveel mogelijk te benutten. Zo kan een talent bijvoorbeeld aansluiten bij de natuur, daarom gaan we aan het begin van het schooljaar naar het Bewaarde land in Meijendel (Wassenaar). In het Bewaarde land leren de kinderen veel over de natuur, mogen ze in bomen klimmen en ontdekken ze welke diertjes, planten en bomen er leven.

Dit kleine inkijkje in groep 6 laat dus zien dat daar genoeg te beleven en te leren is.