Stel cookie voorkeur in

Groep 5A

Mijn naam is Juf Agnes Bol en ik werk inmiddels al heel wat jaren op de Horizon.  Mijn passie voor dit prachtige vak stimuleert mij om elke dag weer vol goede moed naar deze gezellige school te gaan. Vanaf 2006 leid ik het kinderkoor De Vrolijke Noot waar ik ook heel veel energie van krijg. De meeste kinderen van dit koor zitten op de Horizon. Het koor zingt bij schoolvieringen in de kerk, in tehuizen en op festivals.  Inmiddels is dit koor uitgegroeid tot een bekend kinderkoor in Katwijk en omstreken, waar kinderen leren zelfverzekerd te zingen of zelfs een solo durven te zingen! En zo maak ik van mijn werk mijn hobby!

 

 

 

 

Juf Lieke

Ik werk ook al weer heel wat jaren op de Horizon en dit doe ik sinds een aantal jaar in duo met Agnes Bol. Ik wist altijd al dat ik juf wilde worden en ook na zoveel jaar in het onderwijs blijft lesgeven mijn passie. Ik vind het belangrijk dat mijn onderwijs in ontwikkeling blijft en daarom heb ik in 2016 de opleiding Onderwijs en Moderne Media afgerond. Tijdens deze opleiding heb ik kennisgemaakt met nieuwe trends op het gebied van moderne media en hoe ik deze kan toepassen in mijn onderwijs.

In mijn vrije tijd lees en naai ik graag en doe ik leuke dingen met mijn man en twee dochters.

 

 

 

 

Samen draaien wij groep 5. De kinderen hebben dan inmiddels een mooie leeftijd bereikt, waarin er wat meer zelfstandigheid verwacht wordt. De kinderen krijgen voor het eerst wat huiswerk mee naar huis, zodat zij eraan wennen daar hun verantwoordelijkheid in te nemen. De wereldverkenningslessen worden afgerond met een toets, die de kinderen ook thuis nog extra kunnen leren. Daarnaast wordt er een boekbespreking en een spreekbeurt gehouden meestal voorzien van een Power Point. De kinderen zijn op deze leeftijd al tot heel veel in staat. Het leren presenteren voor de groep is spannend maar ook goed voor hun zelfvertrouwen. Bij het rekenen staat vooral het automatiseren van de tafels centraal. Op creatief gebied proberen wij de kinderen kennis te laten maken met verschillende technieken. En dit jaar starten we met technieklessen én een nieuwe muziekmethode 123zing! M.b.v. deze methode leren de kinderen op een leuke manier zingen en met instrumenten omgaan. En dit kan weer toegepast worden bij bv een activiteit als “Horizon got talent!”

In groep 5 werken de kinderen voor het eerst op een tablet met de methode Snappet. Zij krijgen hier de vakken rekenen, spelling en taal op aangeboden. Komend schooljaar zullen er ook Chromebooks in school aanwezig zijn. Hier zullen de kinderen hun ICT-geletterheid op kunnen ontwikkelen door middel van oefeningen in mediawijsheid maar ook programmeren en presenteren.

In dit leerjaar zie je de kinderen zich ontwikkelen tot kinderen die al meer bij de bovenbouw horen. Kinderen die samen tot oplossingen kunnen komen, elkaar helpen en ook al echte vriendschappen sluiten. De KIVAlessen tegen het pesten maken de kinderen bewust hoe processen binnen de groep ontstaan en hoe ze daar mee om moeten gaan.

Verder hebben we natuurlijk ook de nodige leerzame uitstapjes én het jaarlijkse schoolreisje dat elk jaar weer een feest is!