Stel cookie voorkeur in

Groep 4B

Mijn naam is Sonja Uitendaal. Met veel plezier werk ik op De Horizon, dit jaar opnieuw in groep 4 samen met juf Ivonne.

Wanneer ik ruimte geef aan kinderen in hun leerproces geniet ik van de pareltjes, het geeft de kinderen zelfvertrouwen waardoor je ze ziet groeien in hun ontwikkeling en dat geeft mij energie.
In de functie van leerkracht heb ik ervaring in alle groepen. Het voordeel hiervan is dat ik een goed zicht heb op de doorgaande leerlijnen van de verschillende groepen. 

Mijn hobby’s zijn sport, natuur en reizen. Een stedentrip, een verre reis of heerlijk in eigen land. Daarnaast zet ik me in als mantelzorger. Kortom veel afwisseling waar ik me happy bij voel.

Groep 4 lijkt een voorzetting van groep 3, maar alles wat in groep 3 is geleerd wordt intensiever en uitgediept. Deze overgang is best pittig voor de leerlingen. Natuurlijk houden wij hier als leerkracht rekening mee door tussendoor ook ruimte te bieden voor ontspanning.

In groep 4 worden taal en spelling apart aangeboden. Hiervoor maken wij gebruik van de methode Spelling op maat en Taal op maat.

Er is veel aandacht voor het vloeiend en vlot lezen. Vloeiend en vlot lezen is een voorwaarde om de leerlingen zelfstandig hun woordenschat te laten uitbreiden en dit is weer cruciaal voor het verloop van het begrijpend lezen en het leren van de leerling. Op verschillende manieren proberen we het “lezen met plezier” te stimuleren.

Bij het rekenen gaan de leerlingen verder met sommen tot 100, oefenen we de tafels en tijdens de projectles oefenen we de begrippen meten, tijd en geld.
De vakken catechese, schrijven, muziek, tekenen, handvaardigheid, techniek, wereldoriëntatie, KiVa, en gym maken uiteraard ook deel uit van het lesaanbod.

Drie keer per jaar krijgen de kinderen praktijklessen verkeer op het schoolplein, gaan we naar een museum, zijn er schoolbreed activiteiten, gaan we op schoolreisje en houden de kinderen een boekpromotie.

Elk kind is een individu en zo benaderen wij ze ook. Wij denken vanuit de mogelijkheden van de leerlingen en helpen ze om die maximaal te benutten.
 

Juf Ivonne