Stel cookie voorkeur in

Groep 4

Mijn naam is Juf Greetje Heemskerk en ’Leren met plezier’’ is mijn motto.

Ik vind het leuk om te zien hoe kinderen enthousiast worden als we met bijvoorbeeld natuur, geschiedenis of aardrijkskunde aan de slag gaan. Zelf vertel ik graag verhalen bij een thema of laat ik een passend filmpje zien, zodat de kinderen geboeid raken. Leren is zoveel meer dan enkel uit een boek werken.

Sinds een aantal jaren voer ik samen met Paul en Lieke de ICT-taken uit. Ik vind het belangrijk dat de kinderen ook de Twintigste-eeuwse vaardigheden meekrijgen.

In mijn vrije tijd doe ik aan hardlopen en klimmen. Ook vind je mij regelmatig achter de naaimachine, met een kwast of tekenpotlood in mijn handen of bij de scouting.
Handen uit de mouwen en gaan! 

In groep 4 borduren we voort op de grote stappen die er in groep 3 zijn gemaakt. Het lezen blijft erg belangrijk!

Elke dag wordt er gelezen en aan de hand van de methode estafette trainen we ook de leesvaardigheden.
We gaan verder met het begrijpend lezen, want in groep 4 wordt dat steeds belangrijker.

Met actuele teksten leren we met de methode Nieuwsbegrip hoe je het antwoord op een vraag kunt vinden in de tekst.

Ook het rekenen wordt uitgebreid in groep 4. We gaan aan de slag met het optellen en aftrekken op de getallenlijn tot en met honderd. Daarnaast leren we de eerste tafelsommen en wordt er op de woensdag vooral gewerkt aan verhaalsommen, meten en klokkijken.

Maar naast alle basisvakken, zoals taal, spelling, technische lezen, begrijpend lezen en rekenen is er natuurlijk ook tijd voor wat anders.

In groep 3 maakten we al een start met het doeboek.In dit werkschrift zitten aardrijkskunde, geschiedenis en natuur in thema’s verweven. We gaan op pad met de drie kinderen meander, brandaan en naut die ons met verhalen kennis laten maken met de geschiedenis en de natuur.

Natuurlijk mogen tekenen, handvaardigheid, techniek, muziek en verkeer en sociale vaardigheid ook niet vergeten worden. Ook hiervoor hebben wij dit jaar veel aandacht!