Stel cookie voorkeur in

Groep 3

Mijn naam is Sanne de Bruin en ik ben 5 jaar werkzaam op de Horizon. Met heel veel plezier geef ik les in groep 3. Een jaar waarin voor de kinderen zoveel gebeurt. Ze leren lezen, schrijven en rekenen. Het is aan het eind van een schooljaar altijd weer geweldig om te zien hoe hard de leerlingen zijn gegroeid en wat ze allemaal al kunnen. Tijdens het lesgeven vind ik het van groot belang dat het betekenisvol is voor de leerlingen en het aansluit bij hun belevingswereld. Naast mijn baan als leerkracht volg ik het laatste jaar van mijn master ‘Educational needs’ richting gedrag. In de toekomst zal ik ook deels als gedragsspecialist aan de slag gaan op de Horizon.

In het weekend ben ik veel te vinden op de tennisbaan of in de sportschool.

In groep 3 begint het echte leren. Uw kind leert lezen, spellen, rekenen en schrijven. Natuurlijk is er naast deze vakken en het harde werken ook nog genoeg tijd om te spelen. Naast de bovenstaande basisvakken hebben de kinderen twee keer in de week handvaardigheid (tekenen en knutselen), één keer in de week een hele middag gym onder begeleiding van een vakleerkracht, maken we na de kerst een begin met wereldoriëntatie en krijgen zij muziekles. Daarnaast is er drie keer in het jaar een fietsles op het schoolplein en maken we uitstapjes (musea, bibliotheek etc.). We hebben een eigen schoolbibliotheek waar de kinderen 1 keer per week boeken voor in de klas en thuis mogen lenen en ruilen.

In groep 3 wordt individueel of samen gewerkt, maar er is ook vooral aandacht voor de individuele verschillen tussen de kinderen: er is herhalingsstof voor de kinderen die meer uitleg en oefening nodig hebben en verdiepingsstof voor de kinderen die de basisstof hebben begrepen.  De lessen worden aangeboden op drie niveaus. Het belangrijkste doel is dat de kinderen plezier hebben in leren en in school!