Stel cookie voorkeur in

Groep 1/2B

Informatie over de groep

We werken op de Horizon met gemengde kleutergroepen. De kinderen van groep1 en groep 2 zijn door elkaar geplaatst. Het voordeel hiervan is dat de jongste kleuters veel leren van de oudste kleuters. De oudste kleuters kunnen op hun beurt de jongere kinderen met van alles behulpzaam zijn.

In groep 1 staat vooral zelfredzaamheid (zoveel mogelijk zelf leren doen) en het omgaan met anderen centraal.

In groep 2 maken de kinderen spelenderwijs kennis met cijfers en letters. De methodes “Schatkist”, “Spelend rekenen” en “Onderbouwd” geven hierbij ondersteuning.

 Spel en beweging komen veelvuldig aan bod, zowel in het gymlokaal als buiten op de speelplaats. Verder heeft de Horizon de unieke mogelijkheid om gebruik te maken van de naastgelegen, omheinde groenstrook, genaamd “Het buitelbos”. Hier kunnen kinderen klimmen en klauteren in de vrije natuur.

De ontwikkeling van de fantasie komt aan bod in verschillende “hoeken” en de creativiteit wordt gestimuleerd tijdens de knutsel-les. Bij de themagerichte activiteiten leren we bijpassende liedjes.

Tevens wordt er veel aandacht besteed aan het voorlezen van -  en het werken met boeken die wij uit onze eigen nieuwe schoolbibliotheek kunnen lenen.

Wij streven er naar om een prettige sfeer te creëren waarbij ieder kind zich veilig voelt en zich optimaal kan ontwikkelen.

BLOG SCHOUDERCOM