Stel cookie voorkeur in

Groep 4

BLOG SCHOUDERCOM

 

In groep 4 gaan de kinderen verder met de aangeleerde stof van groep 3. Het veilig leren lezen maakt plaats voor  taal en spelling welke apart aangeboden worden.

In de methode taal op maat gaan de kinderen dieper in op de taalbeschouwing. Bij de methode spelling op maat leren ze aan de hand van een spellingsregel hoe ze bepaalde woorden moeten schrijven en waar de moeilijkheid soms ligt in een woord.

Bij rekenen gaan de leerlingen verder met sommen tot 100 en zullen ze de tafels gaan leren.

Het aanvankelijk lezen heeft nu echt plaats gemaakt voor technisch lezen. Vanaf dit jaar maken de kinderen kennis met de methode estafette. In deze methode wordt het technisch lezen flink geoefend. Dit krijgen ze 3 keer per week.

De kinderen zijn bij al deze vakken ingedeeld in 3 niveaus. Zo kunnen wij ze helpen en instrueren op het niveau dat bij hen past.

 

De kinderen zullen in groep 4 een keer een boekpromotie houden voor de klas. Dit stimuleert ook het lezen en vooral het plezier krijgen in lezen! Ze leren ook al een beetje hoe ze zich moeten presenteren voor een groep.

Elk kind is een individu en zo benaderen wij ze ook.  Sommigen hebben meer uitleg nodig of iets ander werk, maar er zijn ook kinderen die juist meer uitdaging kunnen gebruiken en graag wat moeilijkere opdrachten doen.

De vakken catechese, muziek, wereldoriëntatie, kanjertraining, tekenen en handvaardigheid maken uiteraard ook deel uit van groep 4.

3 Keer per jaar krijgen de kinderen ook verkeersles buiten op het plein. Ze mogen dan het fietsen oefenen met een parcours.

Ook is er in groep 4 ruimte voor ontspanning. We zullen de lessen proberen af te wisselen met kleine ontspanningsoefeningen ook wel energizers genoemd. De kinderen krijgen dan ook de ruimte om zich even lekker te bewegen om daarna weer fris verder te gaan.